FMCB
Free McBootin asennus käyttäen Memor32
Kirjoittanut misthero, suomeksi kääntänyt Thomazu

Esittely.


Tämä opas on kirjoitettu koska, vaikka netissä on monia oppaita tähän, niin en silti löytänyt mitään jonka noobikin ymmärtäisi. Minun piti selvittää monta asiaa itse ja aijon nyt jakaa kaiken minkä opin. Tämä ei ole tekninen opas, tästä oppaasta saat tiedot jotta saat kaiken toimimaan, askel askeleelta. Oppaan kirjoittanut misthero pahoittelee huonoa englantiaan koska on italialainen ja minä huono käännöstä.

En ansaitse mitään kunnioitusta ohjelmista joita käytin oppaassa, oppaan lopussa on linkit ohjelmiin, pahoittelen jos unohdin jonkun.

Mitä tämä opas tekee.

Memento oli hieno, muttei valmis, kehitys keskeytettiin ja siihen oli monta syytä, joten saadaksemme paremman vakauden ja pelien yhteensopivuuden paras mitä meillä on, on Free McBoot ja ESR.
Tässä oppaassa teemme muistikortin joka käynnistää lähes jokaisen DVD pelin ja toimii melkein kaikkien PS2 mallien kanssa (katso Free McBoot yhteensopivuus ja ESR yhteensopivuus).
Ajoimme käyttää Mementoa ja Memor 32 korttia asentaaksemme Free McBootin normaalille muistikortille, jonka jälkeen hankiudumme eroon Mementosta Memor 32:lla ja laitamme sen toimimaan pelkästään ESR:llä
Tämä ei ole peruuttamaton operaatio, voit aina formatoida Memor32:n ja uudelleen asentaa Mementon jos haluat. Mutten keksi mitään hyvää syytä siihen.

Odotan että sinulla on Memor32 muistikortti jolle on asennettu jokin Mementon firmware, tässä oppaassa ei käsitellä Mementon asennusta.

Tarvitset myös Memor32 SaveGameManagerin siirtääksesi tiedostoja, ja oikeat ajurit asennettuna tietokoneelle.
- Memor32 Savegame Manager v1.3 - Memento Firmware V1.1 - PAL/USA for Memor32 - Memento Firmware V1.1 AUSTRALIA AINOASTAAN Memor32:lle


Mitä tarvitset:

- Memor32 muistikortin jollakin Memento firmwarella.
- Normaalin Sony 8MB muistikortin.
- PS2 (ei modattu).
- PC (siirtääksesi tiedostoja Memor32:lle ja lukeaksesi tätä opasta)


Tarvittavat ohjelmistot:

- uLaunchELF (pura BOOT.ELF Noobi paketin INSTALL kansiosta)
- Free McBoot Noobi paketti

Paketin mukana tulee tarvittavat ohjelmat Free McBootille kuten ESR, SMS ja HDloader. En aijo kertoa kuinka käyttää niitä mutta ne ovat kuitenkin sinun käytettävissäsi.


Valmistelu:

TÄRKEÄÄ: Tee varmuuskopiot tallennuksista tietokoneelle, käyttäen Memor32 SaveGameManageria, sinun täytyy varmuuskopioida molemmat muistikortit, Memor32 ja normaali PS2 muistikortin tallennukset, sillä tulemme formatoimaan muistikortit.

Varmuuskopioi ensin Memor32 tallennukset, sitten käytä PS2 kopioidaksesi muiden muistikorttien tallennukset Memor32 ja kopioi tallennukset siltä.


Nyt vakavaa asiaa:

Ensimmäinen osa: asenna Free McBoot PS2 8MB muistikortille.

A) Meidän pitää laittaa uLaunchELF ja Free McBoot asennus tiedostot Memor32:lle asentaaksemme Free McBoot normaalille muistikortille. EMME asenna Free McBootia suoraan Memor32:lle koska se joskus epäonnistuu ja kun se toimii niin siinä on satunnaisia ongelmia ja me emme halua ongelmia vaan puhtaan ja toimivan muistikortin.

A) ENSIMMÄINEN OSA

A-1: TARPEELLISTEN TIEDOSTOJEN KOPIOIMINEN MEMOR 32:lle

A-1.1) Luo uusi kansio tietokonelle jonka nimeksi laitat “BOOT”

A-1.2) Pura Noobi paketin sisältö tietokoneelle ja etsi tiedosto jonka nimi on BOOT.ELF ja kopioi se BOOT kansioon jonka juuri loit.

A-1.3) Käytä Memor32 SaveGameManageria siirtääksesi kansiot “BOOT” ja “Noobi paketti” Memor 32:lle

VIHJE: siirtääksesi kansioita tietokoneelta Memor32:lle jotka eivät ole tallennuksia, kopioi ja liitä ne kansioon "Ps2Saves" (kansio löytyy yleensä sieltä mihin SavaGameManage on asennettu). Käynnistä "SaveGameManager", valitse "BOOT" kansio ja "Noobi paketti" kansio oikeasta paneelista ja klikkaa "Restore" näppäintä.


A-2: KÄYNNISTÄ ULAUNCHELF

A-2) Laita Memor32 PS2 muistikorttipaikkaan 1.

A-2.1) Paina R1 PS2 ohjaimesta ja käynnistä konsoli (älä lopeta R1 painamista), muutaman sekunnin päästä uLaunchELF pitäisi käynnistyä ja sinun tulisi nähdä ruudulla jotain tämän tapaista:A-2.2) jos ruudulle ei tullut samaa mitä yllä niin sammuta konsoli ja kokeile uudestaan kohtaa A-2.1.

VIHJE: Tämä on Mementon ongelma. Olen huomannut että tämä kohta ei aina toimi riippuen Mementon firmwaresta jota käytätät, konsolistasi ja satunnaisesta tekijästä jota en voi selittää. Jos onnistu saamaan uLaunchELF ruutua näkyviin, ei ole väliä kuinka monta kertaa yrität, sinun tulisi formatoida Memero32 ja kokeilla uudelleen eri Mementon firmwarella (0.9c/1.1/1.2).

A-3: FREE MCBOOT ASENNUS

A-3.1) Jos sait uLaunchELF ruudun näkyviin paina O aloittaaksesi PS2 selailun

A-3.2) Etsi mc0:/ (muistikorttipaikka 1) ja paina O uudelleen aloittaaksesi sen selaaminen.
 

A-3.3) Etsi “Noobi paketti” kansio, paina O avataksesi sen, sitten siirrä kursori tiedoston “FREE_MCBOOT.ELF” tiedoston kohdalle. Paina O uudestaan käynnistääsesi sen. Sinun tulisi nähdä tämä ruutu:


A-3.4) Ny voit laittaa normaalin muistikorttisi muistikorttipaikkaan 2, valitse "format mc" ja valitse formatoitavaksi muistikortti paikassa "SLOT 2" (hei!! Kerroin että varmuuskopioi tallennuksesi ensin, toivottavasti teit sen, jos et niin palaa kohtaan “Valmistelu” ja tee se!!!)

A-3.5) Kun sait formatoitua tavallisen PS2 muistikorin, valitse “Normal Install” ja valitse FMCB asennettavaksi muistikorttipaikkaan 2 eli "SLOT 2"

A-3.5.b) Nyt olet tehnyt ensimmäisen kohdan, niin sinulla on tavallinen muistikortti jossa on Free McBoot + ESR asennettuna. Nyt voit käynnistää konsolillasi patchatut varmuuskopiot. Kokeile jos haluat, laita tavallinen muistikortti paikkaan 2 ja uudelleen käynnistä konsoli ja näet erilaisen päävalikon ja jos laitoit levyasemaan Memento tai ESR patchatun varmuuskopion se käynnistyy!!


 ENSIMMÄISEN ASKELEEN LOPPU


Tämä on ensimmäisen vaiheen loppu, olemme tehneet tämän aikaisemminkin koska on monia erivaihtoehtoja asentaa Free McBoot suoraan Memer32 jossa on jo Memento firmware asennettuna. Mielestäni Mementon ja Free McBootin välillä on joitain ristiriitoja, joskus toimii, joskus ei, joten välttääksemme ongelmat meidän täytyy päästä eroon Mementosta.

Voit käyttää tätä juuria tehtyä muistikorttia varmuuskopioiden pelaamiseen, mutta jos haluat mieluummin käyttää 32MB Memor32 siinä on mahdollisuus yhdistää se tietokoneeseen ja kopioida tallennukset sitten voit siirtyä kohtaan kaksi.


Toinen osa: Free McBoot asennus Memor32 muistikortille.
B) TOINEN VAIHE

B-1: MEMENTOSTA EROON PÄÄSEMINEN JA FREE MCBOOTIN KÄYTTÄMINEN MEMERO32:LTA

B-1.1) Laita muistikortti (jolle juuri asensimme Free McBootin) muistikorttipaikkaan 1 ja MEMOR32 kortti paikkaan 2.

B-1.2) Käynnistä konsoli ilman että konsolissa on levy, kun tämä valikko ilmetsyy valitse uLaunchELF.B-1.3) Nyt mene mc1:/ (muistikorttipaikka 2) ja kopioi “Noobi paketti” kansio. Sitten mene mc0:/ ja liitä (paina R1 ohjaimesta saadaksesi valikon näkyviin jotta voit kopioida, liittää, jne…)

B-1.4) Kun sait sen tehtyä, selaa “Noobi paketti” kansiota mc0:/ ja käynnistä “FREE_MCBOOT.ELF”.

B-1.5) Teemme samoin kuin aikaisemminkin, valitse formatointi ja formatoi Memor32 korttisi (pitäisi olla paikassa SLOT2)

B-1.6) Kun formatointi valmis paina Normal Install ja asenna Free McBoot Memor32:lle (taas pitäisi olla SLOT2)

-----------------------------------------------------------------------------------------
TOISEN OSAN LOPPU

Olet valmis, nyt sinulla on Memor32 kortti johon on asennettu Free McBoot, nauti siitä!!!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Kunnioitus:

Minä enkä misthero ota vastaan kunnioitusta, misthero kirjoitti tämän oppaan jonka suomensin auttaaksemme noobeja kuten me kaikkia, kaikki kunnioitus menee lahjakkaille ihmisille jotka tekivät nämä ohjelmat.

Tässä olisi muutama linkki joita käytin oppaan tekemiseen:

http://psx-scene.com/forums/forumdisplay.php?f=153 
http://psx-scene.com/forums/showthread.php?t=57899 
http://psx-scene.com/forums/showthread.php?t=58545
http://psx-scene.com/forums/showthread.php?t=58529 
http://bootleg.sksapps.com/tutorials/fmcb/
http://bootleg.sksapps.com/tutorials/fmcb/noobie.php

Pahoitteluni jos unohdin jonkun sivuston.